Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Dømmer du bogen på omslaget? Mød Skyler Rowland

Hvilke værdier er centrale for dig, og ser andre mennesker, hvad du står for? Mød Skyler Rowland 49 år, ejer af Next Door Café i Indre København

Skyler Rowland

Skyler Rowe bor i København, hvor han ejer Next Door Café. 
Foto: Sara Roland.

Af Elsebeth Grummesgaard Gjesing
 

Hvad er dine vigtigste indre værdier?
"Behandl andre, som du gerne selv vil behandles, vær respektfuld og venlig. Jeg har kogt det ned til det. Hvis alle kunne leve på den måde, kunne vi ændre verden virkelig hurtigt."


Hvordan afspejler dine værdier sig i din ageren i verden, og hvornår lykkes det mindre godt?
"Mit mål, og det lyder lidt corny, men sådan er jeg: Jo mere kærlighed, jeg spreder, desto mere succesfuld er jeg i mit liv. Det er min mission, og den kommer til udtryk gennem min café. Her er jeg i kontakt med en hel masse forskellige mennesker, fra de rigeste til dem, der ingenting har.

Jeg elsker muligheden for at gøre nogens dag god bare med et smil og et ’good morning!’ Vi helbreder ikke kræft eller redder verden i den café; vi prøver bare at sprede lidt god energi.

I Danmark handler alting om fredag, men hvis du glæder dig så meget til fredag, er der noget galt med, hvad du laver resten af ugens dage. Mandag er jo fuld af nye muligheder! Jeg elsker at gå på arbejde hver dag, finde ud af, hvem folk er og tale med dem."
 

Hvordan stemmer din selvopfattelse med den måde, du oplever at blive opfattet af andre på?
"Jeg lægger ikke mærke til, at folk på gaden kigger på mine piercinger og tattoos, og i caféen får jeg komplimenter for min neglelak og mine smykker, både fra børn og voksne. Men jeg har oplevet, at en ældre dame i Netto kom hen til mig og sagde, at jeg var det grimmeste, hun nogensinde havde set, og at hun væmmedes over mig.

Indtil folk snakker med mig, tror mange, at jeg er bandemedlem eller i hvert fald en aggressiv, vred type. Men når jeg åbner munden, siger de: ’Du er jo rigtig sød!’ De dømmer bogen på omslaget, men det kommer ikke i vejen for, at jeg spreder kærlighed og positivitet."
 

Hvilke mennesker eller hændelser har ændret dit syn på dig selv?
"Jeg var på antidepressiv medicin i 15 år, var selvmordstruet flere gange og forsøgte at tage livet af mig selv. Jeg boede i corporate America og var succesfuld i alle andres øjne, men havde aldrig haft det værre. Jeg vejede 110 kilo og sad bag et skrivebord med en fancy titel, og på et tidspunkt sagde jeg til mig selv: ’Du læser bunker af selvhjælpsbøger, men du lever ikke efter det, du går rundt og har lyst til at slå dig selv ihjel!’

Jeg fik tid hos en psykolog, der gav mig en bog og sagde: ’Hvis du virkelig ønsker at slå dig selv ihjel, så kan du læse her, hvordan du gør det, så du helt sikkert ikke vågner op igen, men jeg håber, jeg ser dig til vores næste samtale.’ Den terapeut reddede mit liv. De færreste går så hårdt til værks til første møde, men det var den light switch, jeg havde brug for at få tændt, for nu at bruge et billede fra Doctor Phil fra Oprah. Selvhjælpsbogen The Power var også med til at redde mig. Succes har intet med penge at gøre, men vi er så fangede i det materielle. Jeg sagde mit job op, mistede 80 % af min løn, mit hus og mine biler, og jeg var gladere end nogensinde."
 

Har du oplevet at ændre syn på et andet menneske, og hvordan skete det?
"I et år arbejdede jeg på en café i Pusher Street på Christiania. Der var en kæmpestor, aggressiv fyr med dannebrogstatovering, som fortalte mig, at han ikke brød sig om jøder og homoseksuelle. Men han skulle jo have sin kaffe, så det var lidt ’det er mig eller ingenting’ – og jeg laver god kaffe. Han begyndte at tale med mig – så smagte han også nogle af mine kager, og lige så stille sænkede han paraderne. 

I løbet af det år blev vi virkelig gode venner, og vi taler stadig sammen, selvom der er et skilt på hans dør, hvor der står ’whites only’, og selvom han ikke kan holde tanken ud om, at jeg er jødisk og homoseksuel, så knuselsker han mig. Dér dømte jeg selv bogen på dens omslag, for dybt, dybt inden i ham var der en smuk sjæl."